Kikkererwtenburgers met koriander

17/03/16 om 14:18 - Bijgewerkt om 14:18

Luistertip tijdens het bereiden van deze heerlijke veggieburgers: Sly & The Family Stone - If You Want Me To Stay.

Kikkererwtenburgers met koriander

© Healthy is Funky

Geef je waardering

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voor 4 personen

  • 240 g kikkererwten (uit blik of glas)
  • 1 of 2 teentjes knoflook
  • 1/2 rode ui
  • 1/4 bosje platte peterselie
  • 1/2 bosje koriander
  • 2 eetlepels citroensap
  • 40 g glutenvrije en lactosevrije havermout
  • 2 of 3 eetlepels water
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel koriander
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel olijfolie of kokosolie
  • zwarte peper & fleur de sel

Bereiding

  1. Giet de kikkererwten af in een vergiet, spoel ze af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken.
  2. Pel de teentjes knoflook en de ui en doe ze in een blender of foodprocessor, samen met de platte peterselie, de koriander en het citroensap en blend (tel tot 10).
  3. Voeg nu de kikkererwten, de havermout, het water, de komijn, de koriander, de kurkuma, het chilipoeder, peper en fleur de sel toe en blend (tel tot 10). Het mengsel mag niet te fijn zijn.
  4. Zet het mengsel 30 minuten in de koelkast, zodat het een beetje kan opstijven.
  5. Maak 4 burgers van het mengsel.
  6. Verhit de olie in een pan.
  7. Zet het vuur op een hoge stand en bak de burgers 5 minuten.
  8. Draai de burgers om, zet het vuur lager en bak ze nog 5 minuten aan de andere kant.

Dit recept komt uit: Healthy is Funky, Mich Baron (Manteau, 24,99 euro)

Onze partners