Kibbeh (Syrische gehaktballetjes)

20/06/17 om 15:59 - Bijgewerkt om 15:58

Kibbeh (Syrische gehaktballetjes)

© Kris Vlegels

Geef je waardering

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voor 4

VOOR DE BUITENKANT:

  • 200 g bulgur
  • 50 g lams/rundergehakt
  • snuifje zout en peper
  • komijn
  • 1 uitje, fijngehakt

VOOR DE VULLING:

  • 1 uitje, fijngehakt
  • 200 g lams/rundergehakt
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • peper en zout
  • 3 el noten, fijngehakt

Bereiding

Voor de buitenkant: doe de bulgur in een kom met het zout, komijn en het gesnipperde uitje. Laat het geheel gedurende een uurtje sudderen in kokend water.

Voor de vulling: fruit het uitje in een pan, voeg het gehakt toe. Roer het gehakt met een spatel zo fijn mogelijk. Voeg de kruiden toe, roer goed door, laat 20 minuten sudderen. Zet het vuur uit, roer de stukjes noten door het gehakt.

Maak de kibbeh: giet de bulgur af door een fijne zeef of een schone doek, druk het vocht er met een lepel uit. Doe de bulgur in een keukenmachine, voeg 50 g gehakt toe en maak er een egale massa van. Verdeel het mengsel in ongeveer 8 bollen. (Is het mengsel wat kleverig, doe dan wat bloem op je handen.) Maak de bollen plat, wikkel ze om je wijsvinger, kneed er een langwerpige vorm van en haal je vinger er voorzichtig uit. Vul de holtes met het mengsel van gehakt en noten, maak dicht.

Frituur de bollen gedurende 5 minuten in olie op 160 graden. Eet je ze pas later, bak ze dan gedurende drie minuten alvorens ze in de koelkast te bewaren, en dan nog eens twee minuten voor je ze serveert.

Onze partners