Kerstpudding met ahornsiroop

09/06/11 om 09:18 - Bijgewerkt om 09:18

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 6 personen:

  • 100 g blauwe rozijnen
  • 2 el bruine rum
  • 200 g gedroogd exotisch fruit
  • 25 geroosterde amandelen
  • 100 g bruine suiker
  • 4 el ahornsiroop
  • 125 g boter
  • 2 eieren
  • rapsel en sap van 1 mandarijn
  • 100 g zelfrijzende bloem
  • 25 g amandelpoeder
  • 1/2 tl kaneel
  • 100 g gemengde noten, geroosterd en gehakt

Bereidingswijze

Doe de rozijnen en rum in een kom en laat 15 minuten koken. Vet een vuurvaste diepe kom in. Doe 75 gram gedroogd fruit en de amandelen in de kom. Meng 25 gram boter, en bedek hiermee het fruit en de noten. Roer de rest van de boter, suiker en ahornsiroop schuimig. Voeg één voor één de eieren en het amandelraspel toe. Roer voorzichtig de bloem, amandelpoeder en kaneel door het beslag. Voeg ten slotte de rest van het fruit, noten, rozijnen en 1 eetlepel mandarijnsap toe. Doe het beslag in de kom en strijk het glad. Maak een vouw in een stuk bakpapier (want bij het stomen zet het beslag uit) en bind het met keukentouw vast over de kom. Bevestig aluminiumfolie over het bakpapier en stoom de pudding 2,5 uur. Laat de pudding 5 minuten rusten alvorens hem uit te draaien. Serveer de pudding met extra ahornsiroop. De pudding kan op voorhand bereid worden, maar moet dan wel 1 uur gestoomd worden voor het opdienen.

Bereidingstijd: 3 uur

Onze partners