Kerstomaten-ontsnapt-aan-bleke-sla

10/06/11 om 14:57 - Bijgewerkt om 14:57

Ben je de kerstomaten in een bleke sla goed beu? Probeer dan eens deze Italiaanse zomerse snack.

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 2:

  • een bakje kerstomaten (250 g)
  • 1 of 2 teentjes knoflook (naargelang de smaak)
  • olijfolie
  • wal- of pecannoten
  • rode wijnazijn
  • peper en zout

Bereidingswijze

Was de kerstomaten en snipper de knoflook.

In een pan giet je een flinke scheut goede olijfolie en warmt die op (medium vuur). Bak daar nu twee tot drie minuutjes de kerstomaatjes in samen met de knoflook.

Intussen hak je een kleine greep wal- of pecannoten in grove stukjes. Die voeg je op het laatst in de pan samen met een scheut rode

wijnazijn en peper en zout.

En als je basilicum of oregano op de vensterbank of in de tuin hebt staan, versier daar dan de kerstomaatjes mee.

Onze partners