Kersenvlaai

02/09/11 om 09:05 - Bijgewerkt om 09:05

Geef je waardering

Kersenvlaai

Ingrediënten

Ingrediënten:

  • 150 g bloem
  • 2 koffielepels droge gist
  • 30 g suiker
  • 1 klein ei
  • 50 ml melk
  • 30 g boter
  • snuifje zout
  • bloemsuiker

Voor de pudding:

  • 3,5 eetlepels vanillebloem
  • 3 dl melk
  • 3 el suiker

Voor de kersenvulling:

  • 750 g vleeskersen
  • 3 el water
  • 1 el suiker
  • aardappelzetmeel

Bereidingswijze

Meng de bloem met de droge gist en de suiker in een kom. Klop het ei los (zet een beetje ei opzij om de randen van het deeg te bestrijken) en meng met lauwe melk. Voeg de gesmolten boter en het zout toe en kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg 45 min. op een warme plaats rijzen.

Bereid nu de pudding. Los de vanillebloem op in een beetje melk, kook de rest van de melk samen met de suiker. Meng de vanillebloem onder de melk en laat doorkoken. Was en ontpit de kersen. Laat ze samen met het water en de suiker even opkoken en bind het vocht met wat opgelost aardappelzetmeel. Vet de taartvorm in en bestuif met bloem.

Kneed het deeg even door, rol het uit en leg in de vorm. Doorprik met een vork het deeg en bestrijk de randen met het restje losgeklopt ei. Bestrijk het deeg met pudding. Verdeel de kersen over de pudding. Zet 30 min. in een op 175°C voorverwarmde oven. Bestuif na het afkoelen de randen met bloemsuiker.

Lees meer over:

Onze partners