Kersenbeignets met marsalasabayon en citroen

09/06/11 om 18:06 - Bijgewerkt om 18:06

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 100 gram bloem
  • zout
  • 1 el suiker
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • snuifje kaneel
  • eierdooier
  • 1,25 dl water
  • 2 cl kirsch
  • 1 el gesmolten boter
  • 2 eiwitten
  • 24 kersen met steeltje

Sabayon:

  • 4 eierdooiers
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 dl marsala
  • 2 koffielepels geraspte citroenzeste

Bereidingswijze

Meng bloem, zout, suiker, kaneel en eierdooier in een kom en voeg water, kirsch en boter toe. Laat 20 minuten rusten. Schep er stijfgeklopt eiwit door. Doop er de kersen in, en frituur. Maak sabayon met de aangegeven ingrediënten.

Onze partners