Kerrie van lamstongetjes

08/06/11 om 16:28 - Bijgewerkt om 16:28

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 8 personen:

  • 8 lamstongen
  • 240 gram rijst
  • 1 sjalot
  • zout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 klontje boter
  • 50 gram gewelde rozijnen
  • 1 stuk kokosnoot

Saus:

  • 1 gehakte sjalot
  • 50 gram boter
  • 1 appel
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 2 pollepels bouillon (van de lamstongen)
  • 25 cl slagroom

Court-bouillon:

  • 1 prei
  • 1 tak selderij
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 2 kruidnagels
  • 1 takje tijm
  • peper

Bereidingswijze

Laat de tongen 2 uur weken in lauw gezouten water. Maak ze schoon en leg ze in de koude court-bouillon. Breng aan de kook, schuim af, draai het vuur lager zodat de vloeistof tegen de kook aan blijft (ca. 1 uur). Laat de tongetjes afkoelen in het kookvocht in de gesloten pan.

Bak het sjalotje glazig in olie en boter. Voeg er de rijst bij en meng goed door de olie. Voeg 2,5 maal zoveel water toe als het volume rijst. Voeg zout toe en kook langzaam onder deksel. Bak het sjalotje voor de saus glazig, voeg de kerrie en de in blokjes gesneden appel bij, laat even zacht bakken. Schep er twee pollepels bouillon bij, laat tot de helft inkoken tot een gebonden saus. Pel intussen de tongetjes met een mesje en houd het vlees lauw. Schep de rijst in het midden van het bord, leg er een in schijfjes gesneden tongetje rondom, overgiet met saus. Werk af met rozijnen en geraspte kokosnoot.

Bereidingstijd: 90 minuten

Onze partners