Keizersbaars met verse deegwaren en sojascheuten

08/06/11 om 14:09 - Bijgewerkt om 14:09

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 4 mooie stukken keizersbaars van 200 g elk (griet of victoriabaars is ook goed)
  • 250 g sojascheuten
  • 100 g shii-takes (paddestoelen)
  • een scheutje room
  • 300 g verse tagliatelle (lintspaghetti)
  • olijfolie
  • sojasaus
  • verse basilicum
  • peper en zout

Saus :

  • koppen van langoustines of garnalen
  • grof gesneden selder en ui
  • peper en zout
  • 1/2 dl room

Bereidingswijze

De saus bereiden. Koppen van langoustines of garnalen met de grof gesneden selder en ui een uur in water koken. De fumet zeven, verder inkoken en room toevoegen. Kruiden met peper en zout.

De tagliatelle in ruim gezouten water al dente koken. Afgieten en verfrissen onder koud water. De vier stukken vis kruiden met peper en zout en in een met boter ingesmeerde platte ovenschaal leggen. De vis in een hete oven onder de grill laten gaar worden.

De sojascheuten wassen, drogen en kort in olijfolie bakken. De in blokjes gesneden shii-takes toevoegen en kruiden met peper en zout. De paddestoelen eventjes bakken en een scheut room en een weinig sojasaus toevoegen. De pasta opwarmen in olijfolie en kruiden met peper, zout en versneden verse basilicum. Vis, de mengeling van sojascheuten en shii-takes en de deegwaren op warme borden schikken en overgieten met saus.

Onze partners