Kip in groene curry – Keang Kiaw Waan Kai

© Getty

Zin in kip maar dan anders? Probeer dan eens Keang Kiaw Waan Kai, een eenvoudig Thais gerecht met kip en groene curry.

Voor vier personen
  • 400 g filet van kippenborst
  • 160 g bamboescheuten
  • 8 kaffir limoenblaadjes
  • 1,2 l kokosnootmelk
  • 160 g (Thaise) baby-aubergines
  • 6 soeplepels plantaardige olie
  • 20 g suiker
  • 4 soeplepels vissaus
  • 1 rode peper
  • 10 blaadjes (Thais) basilicum
  • 100 g groene currypasta
Bereiding
  1. Voorbereiding: snijd de borsten van de kip in reepjes en kook ze gaar in een weinig water. Pluk de baby-aubergines van de tros. Snijd de peper in reepjes van 1 mm.
  2. Bak de groene currypasta in wat olie, verminder het vuur, voeg de kokosmelk toe en verwarm al roerend. Breng het vocht op smaak met suiker en vissaus.
  3. Doe de reepjes vlees en de in vier versneden limoenblaadjes in de pan en voeg na 2 minuten koken de baby-aubergines en de bamboescheuten toe.
  4. Op het laatste moment afwerken met reepjes peper en basilicumblaadjes. De kip in groene curry opdienen in een kom of diep bord, samen met geparfumeerde Thaise rijst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content