Keang Kiaw Waan Kai (kip in groene curry)

10/06/11 om 14:03 - Bijgewerkt om 14:03

Zin in iets Oosters? Probeer dan eens het Thaise [Keang Kiaw Waan Kai], een eenvoudig gerecht met kip en groene curry.

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 400 g filet van kippenborst
  • 160 g bamboescheuten
  • 8 kaffir limoenblaadjes
  • 1,2 l kokosnootmelk
  • 160 g (Thaise) baby-aubergines
  • 6 soeplepels plantaardige olie
  • 20 g suiker
  • 4 soeplepels vissaus
  • 1 rode peper
  • 10 blaadjes (Thaise) basilicum
  • 100 g groene currypasta

Bereidingswijze

Voorbereiding : snijd de borsten van de kip in reepjes en kook ze gaar in een weinig water. Pluk de baby-aubergines van de tros. Snijd de peper in reepjes van 1 mm.

Bereiding : bak de groene currypasta in wat olie, verminder het vuur, voeg de kokosmelk toe en verwarm al roerend. Breng het vocht op smaak met suiker en vissaus. Doe de reepjes vlees en de in vier versneden limoenblaadjes in de pan en voeg na 2 minuten koken de baby-aubergines en de bamboescheuten toe. De bereiding op het laatste moment afwerken met reepjes peper en basilicumblaadjes. Opdienen in een kom of diep bord, samen met geparfumeerde Thaise rijst.

Lees meer over:

Onze partners