Kaviaar van aubergines

© Getty

Voor 4 personen
  • 3 aubergines
  • 12 gezouten ansjovisfilets
  • 2 teentjes knoflook (facultatief)
  • 3 takjes basilicum
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 grote tomaat
  • peper
  • 15 cl olijfolie
  • sap van een halve citroen
  • enkele sneetjes geroosterd boerenbrood
  • een frisse tomatensalade met pijpajuin
Bereiding
  1. Was de aubergines en snijd de groente in grove stukken. Spoel de ansjovisfilets onder koud water en droog ze. Pel de tomaat en verwijder de zaden. Pers de teentjes knoflook.
  2. Giet een scheut olijfolie in een pan, bak de aubergines en schep ze geregeld om. Voeg tomaat, knoflook en ansjovis toe en meng tot de ansjovis is gesmolten.
  3. Doe de blaadjes basilicum en de rozemarijn in de pan. Giet water bij tot alles 2 cm onder staat. Kruid met peper. Breng aan de kook en laat sudderen tot al het vocht is verdampt. Laat de mengeling nog een weinig drogen en verwijder het takje rozemarijn.
  4. Doe alles in de foodprocessor, zet de machine aan en voeg geleidelijk olijfolie en citroensap naar smaak toe. Plaats de kaviaar van aubergine in de koelkast.
  5. Serveer de kaviaar van aubergines met geroosterde stukjes boerenbrood en met een frisse tomatensalade met pijpajuin.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content