Kastanjesoep met eekhoorntjesbrood

14/06/11 om 09:34 - Bijgewerkt om 09:34

Geef je waardering

Kastanjesoep met eekhoorntjesbrood

Ingrediënten

  • Voor 4
  • 300 g knolselderij
  • 60 g boter
  • 600 ml gevogeltebouillon
  • 250 ml room
  • 400 g gepelde verse of vacuümverpakte kastanjes
  • 300 g vers eekhoorntjesbrood
  • 1 el olie
  • 4 zachte takjes selderij met blaadjes
  • peper van de molen en zout

Bereidingswijze

Schil en snij de knolselderij in kleine blokjes en fruit deze met 30 g boter in een grote pan. Giet er de bouillon en room bij en breng aan de kook. Doe er ook de kastanjes bij, kruid met peper en zout en laat 30 min. sudderen.

Maak intussen het eekhoorntjesbrood schoon met een vochtige doek en snij in dunne plakjes. Bak deze goudbruin in de rest van de boter met de olie op een hoog vuur. Kruid licht met peper en zout.

Mix de groenten met de helft van het eekhoorntjesbrood tot een romige soep. Schep in 4 kommetjes of diepe borden en schik er de rest van het gebakken eekhoorntjesbrood op. Werk af met een draai van de pepermolen en het takje selderij.

Onze partners