Kastanjesoep met eekhoorntjesbrood

63a2e114f0001e9b43176f67e0f8bfbb

Voor zo’n heerlijk romige seizoenssoep mag het altijd herfst zijn.

Voor 4 personen

300 g knolselderij

60 g boter

600 ml gevogeltebouillon

250 ml room

400 g gepelde verse of vacuümverpakte kastanjes

300 g vers eekhoorntjesbrood

1 el olie

4 zachte takjes selderij met blaadjes

peper van de molen en zout

Bereiding

1. Schil en snijd de knolselderij in kleine blokjes en fruit deze met 30 g boter in een grote pan. Giet er de bouillon en room bij en breng aan de kook. Doe er ook de kastanjes bij, kruid met peper en zout en laat 30 min. sudderen.

2. Maak intussen het eekhoorntjesbrood schoon met een vochtige doek en snijd in dunne plakjes. Bak deze goudbruin in de rest van de boter met de olie op een hoog vuur. Kruid licht met peper en zout.

3. Mix de groenten met de helft van het eekhoorntjesbrood tot een romige soep. Schep in 4 kommetjes of diepe borden en schik er de rest van het gebakken eekhoorntjesbrood op. Werk af met een draai van de pepermolen en het takje selderij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content