Kastanjemadeleines

  • Moeilijkheid

Kastanjemadeleines

Voor 20 madeleines

230 g boter

100 g gewone bloem of volkorenmeel

100 g kastanjemeel

1 volle tl bakpoeder

een snuifje zout

3 eieren

130 g fijne suiker

3 el vloeibare honing

60 ml melk

Smelt 200 g boter tot de boter lichtbruin van kleur is en nootachtig ruikt. Meng beide soorten meel, het bakpoeder en zout in een grote kom. Klop de eieren op met de suiker, honing en melk tot een dikke, bleke massa. Spatel er eerst het meel onder en nadien de gesmolten boter. Zet het beslag minstens 2 u. koel weg.

Verwarm de oven 15 min. voor op 230°C. Vet een madeleineplaat in met de resterende boter en bestuif met bloem. Leg een theelepel beslag in elk madeleinevormpje. Bak 8 min. in de oven. Zet dan de oventemperatuur lager tot 180°C en bak nog 5 à 7 min. tot de madeleines mooi goudbruin zijn.

Tip: maak het beslag een dag op voorhand en blijf erbij als u de eerste portie madeleines bakt; de baktijd varieert immers van oven tot oven. Voeg eventueel 1 zakje vanillesuiker of 2 tl vanille-extract toe aan het beslag; of laat een vanillestokje weken in de melk. Om de kastanjesmaak te benadrukken, kunt u 2 à 3 gekonfijte kastanjes fijnsnijden en toevoegen aan het beslag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content