Karamelfondue met vanille en baileys

09/06/11 om 19:13 - Bijgewerkt om 19:13

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 200 g lichtbruine suiker
  • 100 g boter
  • 100 ml room
  • 50 ml Baileys
  • 1 vanillestokje

Om te dippen:

  • najaarsfruit naar keuze (bv. bananen, vijgen, pruimen, peren)
  • gekonfijt citrusfruit
  • cake

Bereidingswijze

Doe de suiker, boter, room en Baileys in een pan met de zaadjes van het uitgeschraapte vanillestokje (bewaar het stokje in een bokaal suiker). Verwarm zachtjes tot een homogeen mengsel en laat enkele minuten pruttelen. Laat 10 minuten afkoelen alvorens te serveren met het versneden fruit, de gekonfijte schilletjes en de stukjes cake.

Variant: vervang de Baileys door rum of amaretto en de vanille door kaneel.

Kooktijd: 20

Onze partners