Karamelcrème

  • Moeilijkheid

Karamelcrème

Voor 4:

4 el suiker

1/2 dl water

2,5 tl mais- of aardappelzetmeel

5 dl melk

2 eieren

1 tot 2 el suiker

1 à 2 dl opgeklopte room

Verwarm vier eetlepels suiker op groot vuur totdat de suiker gesmolten is en de karamel bubbels vormt (opgepast: laat de karamel niet te bruin worden). Haal van het vuur, voeg voorzichtig water toe en zet het deksel op de pan tegen de spetters.

Zet de pan weer op het vuur en meng de karamel en het water. Laat koken.

Meng de rest van de ingrediënten en giet dit mengsel langzaam bij de karamelstroop. Haal van het vuur, roer alles twee minuten om en giet het mengsel via een zeef in een kom. Laat afkoelen en roer regelmatig om velvorming te voorkomen.

Plaats de kom twee à drie uur in de koelkast. Roer voor het opdienen de helft van de opgeklopte room door de crème. Gebruik de rest van de room om de crème te decoreren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content