Kangoeroe in mangosaus

09/06/11 om 17:27 - Bijgewerkt om 17:27

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 800 g kangoeroefilet
  • verse tijm
  • verse rozemarijn
  • 1 dl olijfolie
  • een klontje boter
  • zout en zwarte peper

Saus:

  • 1 ui
  • 1,5 teentje knoflook
  • 1 gesloten chili
  • 1 glas witte wijn
  • 2 dl wildfond
  • 1 gehakte tomaat
  • vleesjus van de kangoeroe (met wildfond losgekookte braadsappen)
  • 1 mango

Puree:

  • 1,2 kg aardappelen
  • 1 dl zure room
  • een scheutje melk
  • 1 snede bayonneham
  • enkele sprietjes bieslook
  • peper, nootmuskaat
  • gehakte walnoten
  • 1 eetlepel notenolie
  • eventueel een ei om te binden

Venkel:

  • 1 venkel
  • olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • zwarte peper

Tomaat:

  • 2 tomaten
  • zwarte peper

Bereidingswijze

De kruiden en de olie mengen en het vlees minimum 3 uur marineren. Het vlees aan alle kanten bruin bakken in een mengeling van olijfolie en boter. Het vlees 7 minuten in een hete oven zetten (200° C.) en laten rusten. Het rosé gebakken vlees juist voor het opdienen in plakken snijden. Kruiden met zout en peper. Het vet uit de braadpan gieten en de aangekoekte braadsappen met wat water loskoken.

De saus bereiden. De versneden ui met het geperste teentje knoflook en het chilipepertje, waarin men twee insnijdingen heeft gemaakt, in een weinig vetstof fruiten. De warmte in de pan blussen met wijn en wildfond. De tomaat en de vleesjus toevoegen en de saus inkoken. De helft van de mango pureren en aan de saus toevoegen. De rest van de mango versnijden en gebruiken als garnering. De saus zeven.

De puree bereiden. De aardappelen schillen, koken en afgieten. Melk en zure room toevoegen en pureren. Kruiden met peper, zout en nootmuskaat en in twee verdelen. Aan de ene helft versnipperde bayonneham en gehakte bieslook toevoegen. Het tweede deel mengen met gehakte walnoten en notenolie. Beide pureehelften naar smaak bijkruiden. Indien gewenst kan men er nog een dooier doorroeren. Met behulp van twee soeplepels quenelles vormen.

De venkel in schijfjes snijden en blancheren. Instrijken met olijfolie en honing en kruiden met zwarte peper. Een half uurtje in de oven zetten.

De tomaten doormidden snijden en bestrooien met zwarte peper en, indien gewenst, bestrooien met wat geraspte kaas. Een kwartier in de oven laten garen.

Het vlees met de stukjes mango, de twee soorten puree en de groenten op warme borden schikken en de saus toevoegen.

Onze partners