Kang Kio Wan Gai (kip met groene curry en Thaise aubergine)

09/06/11 om 15:02 - Bijgewerkt om 15:02

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor vier personen:

  • 500 g kipfilet
  • 3 dl kokosmelk
  • 1/4 kopje vissaus
  • 2 blaadjes kaffir lime, fijngehakt
  • 1 eetlepel kokossuiker
  • 100 g kleine Thaise aubergine
  • 20 blaadjes Thaise basilicum (horapa)
  • 8 grote Thaise aubergines
  • 20 stro-champignons
  • 6 kolfjes minimaïs

Groene-currypasta:

  • 15 kleine groene pepertjes
  • 6 sjalotjes
  • 2 stukjes knoflook
  • 2 koffielepels gehakt citroengras
  • 5 verse korianderwortels
  • 1 koffielepel komijn
  • 1 koffielepel korianderzaad
  • 1 koffielepel peperkorrels
  • 1 koffielepel garnalenpasta (kapi)
  • 1 koffielepel zout
  • 1 eetlepel galanga
  • 1/4 koffielepel gehakte schil van kaffir lime

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten voor de groene curry in een robotmixer of een vijzel, en mix of stamp de ingrediënten tot een homogene pasta. Doe de

currypasta in een pan en verdun met kokosmelk. Breng aan de kook en voeg het in stukken gesneden kipvlees, de kleine aubergines, de in

kwartjes gesneden grote aubergines, de mini-maïs, kokossuiker, gehakte kaffir lime, vissaus en de stro-champignons toe. Wanneer het kipvlees is gekookt, voegt men de blaadjes Thaise basilicum toe en dient men het gerecht op.

Onze partners