Kalkoenroulade met abrikozen en notenvulling

10/06/11 om 15:14 - Bijgewerkt om 15:14

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 4 kalkoenlapjes
  • 1 dl droge witte wijn
  • sap van 1 citroen
  • 1 blik abrikozen op siroop voor de vulling
  • 100 gr wit broodkruim
  • 1 appel
  • 50 gr amandelschilfers
  • 1/2 citroen
  • 2 eetlepels bessenmoes
  • 1 ei
  • 1eetlepel olie
  • 4 eetlepels acaciahoning
  • peper
  • zout
  • 100 gr gesmolten boter
  • 1 bokaal gevogeltefond

Voor de versiering:

  • 4 vijgen

Bereidingswijze

De kalkoenlapjes met de platte kant van een mes of een keukenrol egaal maken zodat na het bakken een mooi effect bekomen wordt. Bereid vervolgens een marinade op basis van witte wijn, citroensap en een beetje siroop van de abrikozen en laat er de kalkoenlapjes gedurende 6 uur in marineren. Kneed in een kom met het broodkruim, de amandelschilfers, blokjes appel, bessenmoes, geraspte schil en sap van de citroen, olie en losgeklopt ei. Neem na 6 uur het vlees uit de marinade, bestrijk het met honing en smeer er de vulling op. Rol daarna het kalkoenlapje op, strijk het in met acaciahoning en kruid het met peper en zout. Plaats de opgerolde kalkoenlapjes in een braadkom in de oven, overgiet met gesmolten boter en bak in de oven op 180°C gedurende een 10 à 15-tal minuten. Bewaar de braadjus, voeg er de gevogeltefond en een beetje van de marinade bij en laat kort inkoken. Snijd de kalkoenroulade in fijne reepjes, schik ze op het bord en overgiet met de saus. Serveren met warme abrikozen en aardappeltjes. Als versiering kan je een vijg gebruiken.

Onze partners