Kalkoenlapje met lauw linzenslaatje en kruidenyoghurt

26/04/12 om 11:44 - Bijgewerkt om 11:44

Geef je waardering

Kalkoenlapje met lauw linzenslaatje en kruidenyoghurt

Ingrediënten

Voor 4:

  • 200 g Puylinzen
  • 6 dl groentebouillon
  • 1 laurierblaadje
  • 1 takje tijm
  • 4 el koolzaadolie
  • sap en geraspte schil van 1 onbehandelde citroen
  • 1 bundel jonge wortelen
  • 4 kalkoenlapjes van 150 g elk
  • olijfolie
  • 2 x handvol jonge bladspinazie
  • 1 el geroosterde sesamzaadjes
  • peper en zout

Kruidenyoghurt:

  • 2 el fijngehakte bladpeterselie
  • 1 el fijngehakte dille
  • 1 el fijngehakte marjolein
  • 1 el sesamolie
  • 200 g magere Griekse yoghurt

Bereidingswijze

Maak de kruidenyoghurt: roer alle ingrediënten door elkaar, kruid met peper en zout.

Doe de linzen in een pan en zet onder met de bouillon. Voeg laurier en tijm toe. Breng aan de kook, dek af en kook gaar.

Maak een vinaigrette met koolzaadolie, sap en geraspte schil van de citroen. Kruid met peper en zout. Giet de linzen af en maak aan met de vinaigrette.

Verwijder het loof en schil de wortelen. Snij in plakjes en kook beetgaar. Voeg toe aan de linzen.

Bak de kalkoenlapjes op middelhoog vuur in olijfolie. Kruid met peper en zout, haal uit de pan en hou warm.

Veeg de pan schoon en zet weer op het vuur. Was de spinazie onder koud stromend water. Roerbak 30 seconden op hoog vuur tot de spinazie net begint te slinken. Schep door de linzen en verdeel over 4 borden. Schik er de kalkoenlapjes en kruidenyoghurt op. Werk af met de sesamzaadjes.

Lees meer over:

Onze partners