Kalkoen met dragon

09/06/11 om 18:11 - Bijgewerkt om 18:11

Geef je waardering

Kalkoen met dragon

Ingrediënten

Voor 4:

  • 800 g kalkoenfilet in 4 stukken gesneden
  • 2 fijngesnipperde sjalotjes
  • 1 koffielepel Anco Sauzenbinder
  • 1/8 l room
  • 3 eetlepels witte vermouth (vb. Noilly Prat)
  • 1 uitgelekt blik (400 g) Bonduelle Voetselder
  • 50 g in plakjes gesneden groene olijven zonder pit
  • 25 g Belolive Bakken en Braden
  • 2 el gehakte dragon
  • 250 g Bosto 8 min. Snelkookrijst
  • peper en zout

Bereidingswijze

Kruid het vlees met peper en zout. Los het bindmiddel op in de room. Smelt de margarine in een (bruineer)schotel in de microgolf in 30 sec. op volle kracht.Doe nu het vlees en de sjalotten erbij en laat 12 min. garen op volle kracht. Roer tijdens de bereiding een paar keer om. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Haal de kalkoen uit de bruineerschotel en houd hem warm.Roer de vermouth door het braadvocht.Laat in de microgolfoven inkoken tot de helft van het volume.Voeg room, olijven, in stukken gesneden selder en dragon toe. Roer om en laat nog 3 min. inkoken op volle kracht. Doe de stukken kalkoen opnieuw in de saus.Warm het gerecht nog een 30 sec. door.

Tip: voor extra smaak kan je een bouillonblokje in het kookwater van de rijst doen.

Lees meer over:

Onze partners