Kalfsvlees op Provençaalse wijze

09/06/11 om 12:54 - Bijgewerkt om 12:54

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1 kg kalfslendenkarbonaden
  • 1 dl extra
  • vierge olijfolie
  • 1/2 ui
  • 6 à 8 tomaten
  • 100 g zwarte olijven
  • 2 teentjes look
  • 25 à 30 cl droge witte wijn
  • sap van 1/2 citroen
  • zout en peper van de molen

Bereidingswijze

Laat in een stoofpan met dikke bodem de ui zweten in wat olijfolie. Leg, wanneer de ui mooi doorzichtig is, het stuk kalfsvlees in het midden erop en laat aan alle kanten mooi dichtschroeien. Roer af en toe om te voorkomen dat de ui kleurt. Ontvel en ontpit ondertussen de tomaten, snij ze in dobbelsteentjes. Voeg de tomaten, olijven, fijngesneden teentjes look en de wijn bij het vlees. Kruid met peper en zout. Plaats het deksel op de pan en laat minstens een uur sudderen op zacht vuur. Is de jus volledig ingekookt, voeg dan een beetje warm water bij.

Schik het gerecht op een warm bord en breng op smaak met het sap van een halve citroen.

Lees meer over:

Onze partners