Kalfsvlees op Provençaalse wijze

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

1 kg kalfslendenkarbonaden

1 dl extra

vierge olijfolie

1/2 ui

6 à 8 tomaten

100 g zwarte olijven

2 teentjes look

25 à 30 cl droge witte wijn

sap van 1/2 citroen

zout en peper van de molen

Laat in een stoofpan met dikke bodem de ui zweten in wat olijfolie. Leg, wanneer de ui mooi doorzichtig is, het stuk kalfsvlees in het midden erop en laat aan alle kanten mooi dichtschroeien. Roer af en toe om te voorkomen dat de ui kleurt. Ontvel en ontpit ondertussen de tomaten, snij ze in dobbelsteentjes. Voeg de tomaten, olijven, fijngesneden teentjes look en de wijn bij het vlees. Kruid met peper en zout. Plaats het deksel op de pan en laat minstens een uur sudderen op zacht vuur. Is de jus volledig ingekookt, voeg dan een beetje warm water bij.

Schik het gerecht op een warm bord en breng op smaak met het sap van een halve citroen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content