Kalfsvlees met kappertjes

10/06/11 om 13:32 - Bijgewerkt om 13:32

Geef je waardering

Kalfsvlees met kappertjes

Ingrediënten

Voor 4:

  • 800 g kalfsvlees
  • 30 g zoute kappertjes
  • 1 takje peterselie
  • 50 g boter
  • 10cl kalfsjus
  • 5cl barolo-azijn
  • 1 teentje knoflook

Voor de saliebeignets:

  • 5 cl frituurbeslag (bloem, zout, 1 ei, olijfolie)
  • 8 salieblaadjes
  • 2 ansjovisfilets in olie
  • frituurolie
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

Het kalfsvlees: snij er 4 stukken van ongeveer 160g uit. Spoel de kappertjes af. Ontblader de peterselie. Verhit een scheutje olijfolie in een stoofpijn. Bak de stukken kalfsvlees aan weerszijden zacht aan. Bestrooi met zout. Voeg de boter toe. Laat 10 tot 12 min. op een laag pitje staan. Schep regelmatig de schuimende boter over het vlees. Bestrooi met peper. Warm de kalfsjus op en schenk hem in de stoofpan. Voeg de kappertjes en de peterselie toe. Laat nog 1 min. doorgaren. Deglaceer met de azijn. Overgiet de stukken kalfsvlees met de jus.

De saliebeignets met ansjovis: bereid eerst het frituurbeslag. Meng het meel, wat zout, het ei en een scheutje olijfolie door elkaar. Schenk al mixend het water erbij tot het beslag glad is. Voeg de fijngehakte peterselie en de geplette knoflook toe. Laat nog 30 min. staan.

Pureer de ansjovis. Spoel de salieblaadjes af en dep ze goed droog. Besmeer vier salieblaadjes met ansjovispuree. Bedek ze zorgvuldig met een tweede blaadje. Druk met de vingers rondom aan, zodat de blaadjes op elkaar aansluiten.

Haal elk vispakje door het frituurbeslag en dompel ze in het tot 140° C verhitte frituurvet. Schep ze er weer uit zodra ze goudbruin kleuren. Laat ze uitdruipen op keukenpapier. Zet opzij.

Lees meer over:

Onze partners