Kalfsschenkel met sinaasappelschilletjes en groene tagliolini

Voor 4:

Voor 4:

bloem

1 onbespoten sinaasappel

4 kalfsschenkels met been

400 g gepelde tomaat

400 g wortelen

2 uien

4 dl kippenbouillon

4 dl witte, droge wijn

4 el tomatenconcentraat

peterseliestengel, laurier en tijm

peper en zout

zetmeel

tagliolini met spinazie (zeer smalle lintpasta)

fijngehakte peterselie

olijfolie

Versnipper de uien. Schil de wortelen en snij ze in schijfjes. Wentel de kalfsschenkels door de bloem en bak ze langs beide kanten bruin in hete olijfolie. Neem de schenkels uit de pot, kruid ze met peper en zout, en laat even rusten. Laat de ui en wortelen een paar minuten fruiten (in dezelfde pot).

Blus, als de groenten glazig zijn, de hitte met witte wijn. Voeg vervolgens de kippenbouillon, de gepelde tomaten, tomatenconcentraat, peterseliestengel, laurier, en tijm toe.

Leg de schenkels opnieuw in de pot. Let erop dat het vlees ondergedompeld is in de vloeistof. Schil de gewassen sinaasappel erg dun, zodat alleen het oranje vel verwijderd wordt. Snij de schil in kleine reepjes. Laat de reepjes een halve minuut in kokend water zwemmen. Laat uitlekken en doe bij het stoofpotje.

Zet het deksel op de pot en laat alles een uur of twee zacht pruttelen. Als de saus te vloeibaar is kan ze gebonden worden met een koffielepel opgelost zetmeel. Serveer met deegwaren, zoals tagliolini of fettuccine met spinazie. Garneer het bord met fijngehakte peterselie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content