Kalfsragout uit Zürich met rösti

09/06/11 om 08:19 - Bijgewerkt om 08:18

Geef je waardering

Kalfsragout uit Zürich met rösti

Ingrediënten

Voor 4:

  • 600 g mals kalfsvlees in sneden van 3 à 4 mm dik
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 dl droge witte wijn
  • 1 mespunt zeste van citroen
  • 3 el boter
  • 1 el bloem
  • 2 dl room
  • 1 el gehakte peterselie
  • 150 g champignons, in plakjes gesneden

Rösti:

  • 800 g aardappelen
  • boter en olie
  • zout en peper

Bereidingswijze

Rösti: kook de aardappelen in de schil. Laat afkoelen. Schil en rasp de aardappelen. Bak de geraspte aardappelen in boter en olie gedurende 10 à 15 minuten tot een goudbruine koek. Kruid met zout en peper. Draai de vlam klein, druk de koek aan. Hou warm.

Vlees: snij het kalfsvlees in dobbelsteentjes van 2 tot 3 cm. Bak ze snel in twee porties in een superhete pan met antiaanbaklaag. Hou warm.

Saus: bak de ui goudbruin in wat boter. Voeg de champignons toe. Bestrooi met bloem. Giet de wijn erbij en roer om tot er zich een saus vormt. Laat even koken en voeg de room toe, evenals het sap van het 'wachtende' vlees. Laat inkoken tot de gewenste dikte en kruid met peper en zout. Voeg het vlees toe, bestrooi met peterselie en zeste. Dien op met rösti.

In Zürich voegt men ook kalfsniertjes toe.

Onze partners