Kalfsnootjes met tijm en granaatappelsaus

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier personen :

8 dikke kalfsnootjes (ca. 125 g)

20 g boter

takjes tijm

1 venkel

Voor de saus :

25 cl kalfsbouillon

10 cl yoghurt van schapenmelk

10 cl room

1 koffielepel grenadine

de pitten van een granaatappel

zout

peper

Smelt de boter in een pan en bak de kalfsnootjes aan op een hoog vuur. Takjes tijm op het vlees leggen en het verder aan beide kanten goudbruin bakken. Haal het vlees uit de pan en houd het warm. Deglaceer de pan met de bouillon en laat 2 ƃ 3 minuten koken. De yoghurt en de room toevoegen en goed roeren. De grenadine toevoegen en kruiden met peper en zout.

Presentatie : leg enkele schijfjes gekookte venkel op een groot bord. Leg daar het kalfsvlees op en giet er de saus rond. Versier met de pitten van de granaatappel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content