Kalfsnootjes met tijm en granaatappelsaus

10/06/11 om 08:57 - Bijgewerkt om 08:57

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier personen :

  • 8 dikke kalfsnootjes (ca. 125 g)
  • 20 g boter
  • takjes tijm
  • 1 venkel

Voor de saus :

  • 25 cl kalfsbouillon
  • 10 cl yoghurt van schapenmelk
  • 10 cl room
  • 1 koffielepel grenadine
  • de pitten van een granaatappel
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

Smelt de boter in een pan en bak de kalfsnootjes aan op een hoog vuur. Takjes tijm op het vlees leggen en het verder aan beide kanten goudbruin bakken. Haal het vlees uit de pan en houd het warm. Deglaceer de pan met de bouillon en laat 2 Ã 3 minuten koken. De yoghurt en de room toevoegen en goed roeren. De grenadine toevoegen en kruiden met peper en zout.

Presentatie : leg enkele schijfjes gekookte venkel op een groot bord. Leg daar het kalfsvlees op en giet er de saus rond. Versier met de pitten van de granaatappel.

Onze partners