Kalfsnier met geuze, mosterd, dragon en mousseline van boterrapen

09/06/11 om 16:47 - Bijgewerkt om 16:47

Geef je waardering

Ingrediënten

2 kalfsnieren, 1 dl geuze, 2el mosterd van Tierlentijn, 1,5 dl kalfsfond, 2 dl room, 1 el gehakte dragon, 250 g boschampignons, gewassen en gekuist

voor de puree van boterraap: 0,5 k boterraap, 1 kleine ui, 150g boter, 1 dl kippebouillon

Bereidingswijze

voor de puree: stoof de ui in boter, voeg de geschilde en fijngesneden rapen toe, voeg de bouillon toe en peper en zout toevoegen, laat 35 minuten garen onder deksel, pureer de raap en monteer ze met de overige boter op

voor de nieren: kuis de nieren op, haal het overtollige vet eraf, snij ze in grove stukken, bak ze krokant in een pan met boter, haal ze uit de pan en laat ze uitlekken, deglaceer de pan met geuze, voeg de kalfsfond toe, laat inkoken en voeg de mosterd toe, voeg de room toe, laat dit 15 minuten zachtjes inkoken, doe de nieren in een sauteuse en passeer de saus erover, voeg de gebakken champignons toe en de dragon , laat 15 minuten doorkoken en serveer met de puree

Onze partners