Kalfsmedaillons op zijn Italiaans

09/06/11 om 17:27 - Bijgewerkt om 17:27

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 600 g kalfsnoot
  • 2 aubergines
  • 2 bollen mozzarella
  • 2 dl tomatencoulis
  • 1 bos basilicum
  • olijfolie en boter
  • peper en zout
  • deegwaren (spaghetti of tagliatelli)

Bereidingswijze

De kalfsnoot, de aubergines en de mozzarellakaas in 12 gelijke plakken snijden. De aubergineplakken in ruim olijfolie stoven. Het vlees in olijfolie en boter bakken en kruiden met peper en zout (het vlees mag nog licht rosé zijn van binnen).

Een lapje vlees uit de pan nemen en bedekken met een schijf aubergine, een weinig fijngesnipperd basilicum en een schijf mozzarella. De andere lapjes vlees op dezelfde manier behandelen. Op ieder bouwwerkje een koffielepel tomatencoulis aanbrengen en alles onder de grill plaatsen tot de kaas is gesmolten.

Opdienen op warme borden. In het midden komt een weinig al dente gekookte deegwaren, rondom gekruide, warme tomatencoulis en drie stukjes vlees. Liefhebbers kunnen de deegwaren mengen met fijngesnipperd basilicum.

Onze partners