Kalfsmedaillons met een stoverijtje van verse kruiden

  • Moeilijkheid

800 kalfsgebraad van de noot

Peper en zout

2 eetlepels arachideolie

100 g boter

1 bussel bieslook

1 bussel platte peterselie

1 bussel notensla

1 bussel dragon

4 blaadjes salie

1 tak rozemarijn

4 dl kalfsfond Lacroix

Snijd het vlees in 4 ronde of ovaalvormige stukken van 2 cm dik. Kruid de stukken vlees. Verhit wat olie en boter in een pan en bak daarin het vlees langs alle kanten aan gedurende 5 minuten.

Verwijder ondertussen de blaadjes van de kruidentakjes, snijd de blaadjes fijn. Snijd de bieslook in staafjes.

Houd de gebraden stukken vlees op een bord. Verwijder het braadvocht en giet de fond in de pot. Laat dit tot de helft inkoken. Leg de stukken vlees, de kruiden (deze hoeven niet fijngesneden te worden) en de rest van de boter in de pan en zet het vuur af. Zet een deksel op de pan en laat de bereiding zo’n 10 minuten rusten. Serveer met bijvoorbeeld aardappelpuree. Breng de saus eventueel op smaak.

Tip: Dit recept kan u ook maken met wit van gevogelte of andere stukken vlees. Enkel de kooktijd moet aangepast worden naargelang het soort vlees en de grootte.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content