KALFSMEDAILLON MET AMANDELSAUS

  • Moeilijkheid

400 ml Lacroix kalfsfond

100g mange-tout/peultjes

4 wortelen, in schijfjes gesneden

1 eetlepel boter of margarine

4 witlofstronkjes

peper, zout, nootmuskaat

sap van 1/2 citroen

2 eetlepels olijfolie

4 kalfsmedaillons

50g amandelpoeder

200 ml verse room

Was de mange-tout/peultjes en de wortelen en stoof ze in een eetlepel boter. Snijd de witlofstronkjes doormidden en bak ze in de olijfolie. Kruid met peper, zout, nootmuskaat en citroensap. Bak de medaillons in olijfolie en kruid met peer en zout. Hou ze samen met de groenten warm in een voorverwarmde oven op 80ƂĀ°C. Voeg het amandelpoeder toe aan de Lacroix kalfsfond, breng het aan de kook, zeef het vocht en laat het met de room verder inkoken. Op smaak brengen met wat peper en zout. Snijd de medaillons in fijne reepjes en schik ze in waaiervorm op het bord. Giet de saus over het kalfsvlees en schik vervolgens de groenten op het bord.

Als versiering kunt u ook een gestoofd peertje met veenbessen toevoegen en wat amandelschilfers over de rand van het bord strooien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content