Kalfskotelet met warme salade van aardappelen en linzen

08/06/11 om 18:11 - Bijgewerkt om 18:11

Geef je waardering

Kalfskotelet met warme salade van aardappelen en linzen

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • olijfolie
  • boter
  • 1 koffiekop groene linzen
  • 2 fijngehakte sjalotten
  • 2 grote el kappers
  • 6 el zeer kleine dobbelstenen knolselderij (brunoise)
  • 4 el fijngehakt bieslook
  • balsamicoazijn
  • 4 kalfskoteletten
  • peper en zout

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snij ze in kleine dobbelstenen van 5 mm. Bak deze in gelijke hoeveelheden olijfolie en boter krokant. Kook de linzen beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en doe met de aardappelen in een kom. Voeg de fijngehakte sjalot, de kappers, knolselderij en bieslook toe. Kruid met olijfolie, balsamicoazijn, peper en zout.

Meng alles onder elkaar tot een luchtige aardappelsalade. Bak de koteletten in boter op een vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout en haal de koteletten uit de pan wanneer ze net gaar zijn. Serveer met de warme salade en de bakjus.

Lees meer over:

Onze partners