Kalfskotelet caponata

09/06/11 om 13:33 - Bijgewerkt om 13:33

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 300 g aubergine in blokjes
  • 4 el lookolie
  • 12 g fijngesneden ansjovisfilets
  • 120 g gekonfijte tomaat in blokjes
  • 60 g gekookte bleekselderij in blokjes
  • 40 g grofgehakte rozijnen
  • 10 g grofversneden groene olijven
  • 2 g sherryazijn
  • 4 g fijngesneden dragon
  • 25 g grofgehakte gebakken pijnboompitten
  • 2 kalfskoteletten van ca. 500 g elk
  • peper en zout

Bereidingswijze

Bestrooi de aubergine met zout. Doe in een grote zeef en laat 30 minuten afgedekt in de koelkast staan. Bak gaar in olijfolie. Kruid met peper. Meng de overige ingrediënten erbij en breng op smaak. Maak deze traditionele, Siciliaanse, zoetzure bereiding bij voorkeur een dag van tevoren.

Kruid de koteletten met peper en zout. Kleur in bruisende boter. Gaar verder in de oven.

Dresseer de caponata naast het vlees.

Onze partners