Kalfskop met vinaigrette

  • Moeilijkheid

Nodig voor zes :

1 kalfskop

1 kalfstong

500 g kalfshersens

1 fles droge wijn (Elbling)

bouquet garni (assortiment van wortel, prei, dragon, kervel, selderij, peterselie, tijm, laurier, basilicum)

mosterdkorrels

peper

zout

De kop broeien en ontbenen. Het vlees enige uren in koud water weken en blancheren. De kop en tong in een pan doen, onder water en wijn zetten, bouquet garni, mosterdkorrels, peper en zout toevoegen en het vlees in 2,5 uur gaar koken. De kalfshersens schoonmaken, blancheren en met de kop mee laten sudderen tot ze gaar zijn. Het vlees van de kop nemen, gedeeltelijk afkoelen en in nette stukken snijden. Het vlees van de tong en de hersens versnijden en samen met het lauwe kopvlees in een kom doen. Opdienen met vinaigrette en gekookte aardappels.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content