Kalfsgebraad met verse marjolein

08/06/11 om 14:52 - Bijgewerkt om 14:52

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 4 stukken kalfsgebraad (200 g p.p.)
  • boter
  • enkele takjes verse marjolein
  • 2 dl kalfsbouillon

Garnituur :

  • 4 grote aardappelen
  • snijbonen
  • tomaten
  • peterselie

Bereidingswijze

Het vlees aan alle zijden kleuren in een braadslede met boter. Takjes marjolein in de braadslede leggen en daarbovenop het vlees schikken. De braadslede in een hete oven plaatsen. Wanneer het vlees gaar is, wordt het uit de braadslede verwijderd. De kalfsbouillon toevoegen en de aangekoekte braadsappen in de pan al roerende los koken. De snijbonen versnijden, blancheren en in boter stoven. De tomaten in blokjes snijden. De aardappelen met een dunschiller in sliertjes snijden en deze frituren. Bonen, tomaten en peterselie mengen en in een mengeling van olijfolie en boter kort opwarmen. Het vlees, de groenten en de saus over vier warme borden verdelen en versieren met gefrituurde aardappelsliertjes.

Onze partners