Kalfsfilet met champignonkorst en gemarineerde witte kool

10/06/11 om 08:34 - Bijgewerkt om 08:34

Geef je waardering

Kalfsfilet met champignonkorst en gemarineerde witte kool

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1/4 witte kool
  • het sap van 2 sinaasappels
  • peper en zout
  • 2 takken tijm
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 el suiker
  • 85 g champignons
  • 50 g gesmolten boter
  • 5 el paneermeel
  • 4 stukken kalfsfilet (oesters) van 120 g elk
  • 8 middelgrote aardappelen
  • boter

Bereidingswijze

Snij de witte kool in flinterdunne repen. Doe in een kom en overgiet met het sinaasappelsap. Voeg peper en zout, tijm, laurier en suiker toe en laat 2 uur marineren in de ijskast.

Snij ondertussen de champignons zo fijn mogelijk. Meng met gesmolten boter en paneermeel, kruid met peper en zout. Laat opstijven in de ijskast. Kruid het vlees met peper en zout en strijk de panade erbovenop. Bak gedurende 12 min. in een oven van 220°C.

Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van 5 mm. Bak in boter krokant gaar.

Lees meer over:

Onze partners