Kalfsborst met koriander

09/06/11 om 16:36 - Bijgewerkt om 16:36

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 kg kalfsborst, in stukken
  • 3 wortels
  • 1,5 ui
  • 4 wit van prei
  • 1 afgestreken el korianderzaad
  • Â3/4 glas droge witte wijn
  • Â3/4 glas bouillon
  • sap van 1 citroen
  • bosje verse koriander
  • olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm twee eetlepels olijfolie in een pan met dikke bodem. Bruin de stukken kalfsborst op matig vuur.

Schil de wortels, pel de ui en snij beide in schijven. Was het wit van prei en snij in dunne plakjes.

Haal het vlees uit de cocotte en bak er de versneden groenten in gedurende 10 minuten. Doe het vlees weer in de pan, voeg korianderzaad toe en begiet met wijn, bouillon en citroensap. Kruid met zout en peper en laat anderhalf uur zacht garen onder deksel.

Bestrooi voor het opdienen met verse koriander.

Onze partners