Kip met cashewnoten uit Thailand

© Getty

Kaipad Mamuan Hin Map Phan is een gerecht uit de Thaise keuken. Zo maak je deze geurige kip met cashewnoten en ananas.

Voor vier personen
  • 500 g kippenborst
  • 150 g geroosterde cashewnoten
  • 5 schijven ananas (vers of uit blik)
  • 6 kwarteleitjes
  • 1 pijpui
  • korianderblaadjes
  • vissaus
  • 1/2 eetlepel suiker
  • 1/4 rode, 1/4 gele en 1/4 groene paprika
  • 20 jonge maïsscheutjes
  • 4 eetlepels geconcentreerde bouillon
  • olie
Bereiding
  1. Het vlees en de ananas in grote dobbelstenen snijden. De ui in fijne plakjes snijden. De paprika ontzaden en het vruchtvlees in stukjes snijden.
  2. De cashewnoten goudkleurig bakken in olie, de kip toevoegen, laten meebakken en wat vissaus erbij gieten. Wanneer de kip gaar is, doe je nog een klein beetje vissaus, de suiker en de bouillon bij in de pan.
  3. Alles goed mengen en de fijngesneden paprika, de jonge maïsscheuten en de blokjes ananas bij het vlees doen. Nog even al roerende laten koken.
  4. Afwerken met doormidden gesneden hardgekookte kwarteleitjes en korianderblaadjes. Serveer de kip met cashewnoten met geparfumeerde Thaise jasmijnrijst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content