Kaipad Mamuan Hin Map Phan (kip met cashewnoten, Thailand)

10/06/11 om 14:34 - Bijgewerkt om 14:34

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 500 g kippenborst
  • 150 g geroosterde cashewnoten (Bombaynoten)
  • 5 schijven ananas (vers of uit blik)
  • 6 kwarteleitjes
  • 1 pijpui
  • korianderblaadjes
  • vissaus „nam pla"
  • 1/2 eetlepel suiker
  • 1/4 rode, 1/4 gele en 1/4 groene paprika
  • 20 jonge maïsscheutjes
  • 4 eetlepels geconcentreerde bouillon
  • olie

Bereidingswijze

Het vlees en de ananas in grote dobbelstenen snijden. De ui in fijne plakjes snijden. De paprika ontzaden en het vruchtvlees in stukjes snijden. De noten goudkleurig bakken in olie. De kip toevoegen, laten meebakken en wat vissaus bij het vlees gieten. Wanneer het kippenvlees gaar is, komen er nog een weinig vissaus en de suiker en de bouillon in de pan. Alles goed mengen en de fijngesneden paprika, de jonge maïsscheuten en de blokjes ananas bij het vlees doen. Nog even al roerende laten koken. Het gerecht afwerken met doormidden gesneden hardgekookte kwarteleitjes en korianderblaadjes. Opdienen met geparfumeerde Thaise jasmijnrijst.

Onze partners