Kabeljauwrug met puree en zomerse groenten

10/06/11 om 13:53 - Bijgewerkt om 13:53

Geef je waardering

Kabeljauwrug met puree en zomerse groenten

Ingrediënten

Voor 4:

  • 800 g kabeljauwrug met vel
  • 2 courgettes
  • 2 zomerraapjes
  • 1 rijpe tomaat of enkele kerstomaatjes
  • 1 bos platte peterselie
  • takjes verse koriander
  • enkele groene olijven
  • citroentijm
  • 1 onbespoten citroen
  • 1,5 dl olijfolie
  • rodewijnazijn (type cabernet sauvignon, zuurzoet)
  • 750 g vastkokende aardappelen
  • 50 g boter

Bereidingswijze

Dompel de tomaat in kokend water, verfris en pel. Snij in dobbelsteentjes. Doe er de fijngesneden olijven bij. Hak peterselie en koriander fijn en voeg toe. Overgiet met rodewijnazijn, olijfolie en kruid met peper en wat grof zout.

Snij de courgettes overlangs, haal er de pulp uit en snij in plakjes. Schil de raapjes en snij in plakjes.

Kook de aardappelen in de schil, pel ze, prak grof en breng op smaak met olijfolie, peper en zout. Trek de zeste van de citroenschil, hak fijn en meng door de geprakte aardappelen.

Verdeel de kabeljauw in 4 porties. Bak op de velkant in boter en zet 6 minuten in een hete oven. Kruid met peper, zout en citroentijm.

Bak de groenten kort in boter met olijfolie, kruid naar smaak.

Maak een vorm van de aardappelen en leg er de vis op. Schik de groenten eromheen en schep 2 à 3 lepels van het tomatenmengsel over de vis.

Lees meer over:

Onze partners