Kabeljauwmoot met korst van parmezaankaas en venkel in tomatenpuree

09/06/11 om 14:33 - Bijgewerkt om 14:33

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 moten kabeljauw van 200 g
  • 75 g gemalen parmezaankaas
  • 4 kleine venkelknollen
  • 8 tomaten
  • 1 ui
  • olijfolie
  • een theelepel bruine suiker
  • zout en peper van de molen
  • 12 blaadjes basilicum

Bereidingswijze

De puree van tomaten bereiden: de tomaten in kokend water dompelen, verfrissen, en vel en zaden verwijderen. Een ui fijn snijden en in olijfolie stoven. Tomaten, bruine suiker, 4 blaadjes basilicum, peper en zout toevoegen. Een half uur laten pruttelen.

De vis in een met boter ingesmeerde ovenschotel leggen, bestrooien met geraspte parmezaankaas en een tiental minuten in een pan met dikke bodem in een weinig water en olie onder deksel gaar koken. De groente kruiden met peper en zout. De bovenkant van de vis onder de grill kleuren, tot zich een goudbruin korstje vormt. De vis op vier warme borden schikken. De tomatenpuree uitlepelen en de venkelhelften op de borden schikken. Versier met blaadjes basilicum.

Onze partners