Kabeljauwhaas met parmaham, tuile van parmezaan, peterselie- en knoflooksaus

09/06/11 om 09:34 - Bijgewerkt om 09:34

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 :

  • 5 tenen knoflook
  • 1 bos breedbladpeterselie
  • melk
  • 1/2 glas droge witte wijn
  • peper
  • 1/2 blokje kippenbouillon
  • lichte room
  • nootmuskaat
  • 100 g geraspte parmezaankaas
  • 4 stukken kabeljauwhaas van 200 g
  • 4 dunne sneden parmaham
  • olijfolie
  • een bakje lookkiemen (versiering)

Bereidingswijze

Kook de knoflook met pel enkele minuten. Giet het water af, verwijder de pellen en breng nieuw water aan de kook. Kook de tenen drie keer. Haal de blaadjes peterselie van de stelen en kook deze 3 minuten in water in een pan zonder deksel. Giet het water af, laat de peterselie schrikken onder ijskoud water en knijp de blaadjes in een handdoek droog.

Mix peterselie en knoflook met een weinig melk in de keukenrobot. Doe de witte wijn in een pan, voeg de peterselie-lookcrème toe, verwarm al roerend op zacht vuur. Kruid de saus met peper en een half blokje kippenbouillon en voeg een klein scheutje lichte room en wat nootmuskaat toe.

Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een ovenplaat met bakpapier. Leg hierop vier hoopjes van elk drie koffielepels geraspte parmezaan. Bak de tuiles in 3 à 4 minuten goudbruin. Verwarm de oven voor op 220° C. Kruid de kabeljauw met alleen peper en omwikkel met parmaham. Vet een ovenschotel in met olijfolie. Leg de vis in de schotel, besprenkel met olijfolie en gaar in de oven. Dien op met de saus, een toef lookkiemen en de tuile van parmezaan.

Onze partners