Kabeljauwhaas in filet d’Anvers met grijze garnalen en oude geuze

© Getty
Nodig voor 4 personen

4 mooie stukken kabeljauwhaas van 150 g per persoon

200 g Vlaamse grijze garnalen

250 g oesterzwam

flesje oude geuze 3 Fonteinen

4 mooie sneden filet d’Anvers

2 eierdooiers

200 g hoeveboter

waterkers uit de IJsvallei

peper en zout

Verwarm de oven tot 180C°C. Klaar de hoeveboter en pel de grijze garnalen.

Bedek de visfilet met een sneetje filet d’Anvers en fixeer met een keukentouw. Kruid met peper en zout, leg de visfilet op bakpapier en bak ongeveer 10 minuten (afhankelijk van de dikte) in de oven.

Snij de oesterzwam in reepjes. Bak ze in geklaarde boter op hoge temperatuur en breng op smaak met peper en zout. Klop de sabayon met 3 eierdooiers op een zacht vuurtje. Voeg de rest van de boter erbij (zoals een hollandaise-saus ) en breng op smaak met peper en zout.

Bordschikking:

Schik de visfilet op een bedje van oesterzwam; bestrooi met de garnalen; en werk af met de waterkers en de saus

Kies als drank oude geuze van 3 Fonteinen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content