Kabeljauwhaas, bulgur en saus van Noilly Prat

10/06/11 om 08:28 - Bijgewerkt om 08:28

Geef je waardering

Kabeljauwhaas, bulgur en saus van Noilly Prat

Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 kabeljauwhaasjes van 200 g
  • platte peterselie, 1 kleine ui
  • 100 g broodkruim, 1 el mosterd, olijfolie
  • 2 kopjes bulgur
  • 5 kopjes kippenbouillon
  • 1 kopje visfumet, 1 laurierblad
  • 8 zwartepeperbolletjes
  • twee sjalotjes, 1 kopje witte wijn
  • 1 borrelglaasje Noilly Prat
  • 1 dl room, peper en zout
  • hoeveboter
  • 1 wortel, 1 takje selderij

Bereidingswijze

Hak peterselie, ui en broodkruim fijn in de blender. Meng met mosterd, wat olijfolie en peper tot een homogene massa. Doe in een plasticzakje en plet tot een laag van 1/2 cm. Laat opstijven in de koelkast. Kook de bulgur (zie verpakking) gaar in kippenbouillon.

Stoof de versneden sjalotten glazig, voeg een flinke scheut wijn toe en laat bijna volledig inkoken. Voeg Noilly Prat, visfumet, laurier, peperbolletjes en room toe. Laat inkoken en zeef. Kruid met peper en zout en voeg eventueel nog wat Noilly Prat toe.

Leg de vis in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en witte wijn en kruid met peper en zout. Snij plakken van de peterseliemassa die even groot zijn als de kabeljauwhaasjes. Leg op ieder haasje een plak. Zet 10 à 15 minuten in de oven op 180°C en dan kort onder de grill.

Snij selderij en wortel in fijne brunoise. Stoof kort en knapperig. Meng door de bulgur.

Schik de bulgur midden op warme borden en leg er de vis op. Dresseer de saus eromheen, versier met een takje platte peterselie.

Lees meer over:

Onze partners