Kabeljauwfilet in sherry

08/06/11 om 17:51 - Bijgewerkt om 17:51

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 500 gram kabeljauwfilet
  • 1 dl droge sherry
  • 4 toefjes peterselie
  • 1 ui
  • 1 citroen
  • 1 theelepel dragon
  • peper
  • zout naar smaak

Bereidingswijze

De ui pellen en fijnsnipperen. Citroen goed wassen en in plakjes snijden. De vis onder koud stromend water afspoelen en in de lengte halveren. Verwarm de oven voor op 200°C en vet de ovenschotel in. Vis inwrijven met zout en peper naar believen. Bestrooi nadien met ui en dragon.

De vis oprollen en met houten cocktailprikkers vaststeken. Leg de vis in de ovenschotel en giet er de sherry over. Goed afdekken met aluminiumfolie. Plaats de schotel in het midden van de oven en laat ongeveer 40 minuten gaarstoven. Af en toe bedruipen met stoofvocht. Uit de oven halen en gameren met citroen en peterselie.

Lees meer over:

Onze partners