Kabeljauw met witte asperges, lamsoor en algenboter

22/06/17 om 11:46 - Bijgewerkt om 11:46

Kabeljauw met witte asperges, lamsoor en algenboter

© Kris Vlegels

Geef je waardering

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 g kabeljauw
  • 100 g zout
  • 50 g suiker
  • 6 witte asperges
  • 200 g verse lamsoor
  • 4 stukken fatafolie
  • (transparante folie voor het maken van papillot, indien niet voorradig kan dit ook met zilverpapier)

Bereidingswijze

Voor de algenboter

  • lichtgezouten hoeveboter
  • sojasaus
  • 1 limoen
  • gedroogde wakame (algen)

BEREIDINGSWIJZE

Kabeljauw: pekel de vis kort in een mengeling van 100 g zout en 50 g suiker. Spoel kort af, dep droog.

Schil de asperges, kook beetgaar in gezouten water. Snijd de topjes van de asperges af en snijd de rest in schuine stukjes.

Algenboter: laat de boter op kamertemperatuur komen, roer er enkele druppels sojasaus, sap en raspsel van limoen en wat fijngehakte en geweekte wakame door. Klop luchtig op en bewaar op kamertemperatuur.

Maak een mooie papillot van de fatafolie, met onderaan stukjes asperges, wat lamsoor, gepekelde kabeljauw, een lepeltje algenboter en aspergepuntjes. Gaar een 8-tal minuten in de oven op 170 °C.

Onze partners