Kabeljauw met Witbier

09/06/11 om 17:59 - Bijgewerkt om 17:59

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 800 g kabeljauwfilets
  • 3 eierdooiers
  • 1/2 citroen - 1 limoen in partjes gesneden
  • 250 g boter en 2 eetlepels gesmolten boter
  • 1 flesje Witbier Haacht
  • 4 mooie aardappelen
  • peper, zout en cayennepeper
  • 2 tomaten, in partjes - een bosje waterkers

Bereidingswijze

Was de aardappelen maar schil ze niet. Prik ze een paar keer in met een vork en gaar ze een achttal minuten (afhankelijk van de grootte) in de microgolfoven op volle kracht. Halveer de aardappelen overlangs en grill de snijkant in een hete grillpan. Bak de kabeljauwfilets een 15-tal minuten in romige boter. Doe de eierdooiers en het bier in een pannetje en klop ze op een matig vuurtje op zonder te laten koken. Neem de pan van het vuur zodra het mengsel begint te dikken en roer er de gesmolten boter door. Breng de saus op smaak met enkele druppels citroensap. Serveer de vis met de saus en de aardappelen en versier de borden met partjes limoen, tomaat en plukjes waterkers.

Tip:

Lekker met uitgelekte en even in boter verwarmde zurkel van Bonduelle.

Onze partners