Kabeljauw met saffraan in een papiertje

09/06/11 om 14:31 - Bijgewerkt om 14:31

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • 2 kabeljauwfilets van 150 gram
  • 1 citroen
  • saffraandraadjes
  • 15 cl verse room
  • 1 eetlepel visfumet in poedervorm
  • 100 gram basmatirijst
  • 30 gram boter
  • 30 gram pijnboompitten

Bereidingswijze

Kook de rijst in gezouten water. Respecteer de aangeduide kooktijd. Laat uitlekken en spoel eventjes onder koud, stromend water. Warm vervolgens op een zacht vuurtje terug op, samen met de boter en de pijnboompitten. Breng de room zachtjes aan de kook, terwijl je er de visfumet en de saffraan aan toevoegt. Laat de room voldoende indikken, anders zou je saus wel eens te vloeibaar kunnen zijn. Neem twee vellen aluminiumfolie of vetdicht papier. Leg op elk vel een dun schijfje citroen, daarop een kabeljauwfilet (je kunt voor dit recept zowel verse als diepgevroren vis gebruiken). Voeg een snuifje peper en zout toe en overgiet met de helft van de ingedikte room. Leg er tenslotte nog een schijfje citroen bovenop. Vouw het papier dicht. Plaats 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C. Dien de vis op met de warme rijst.

Lees meer over:

Onze partners