Kabeljauw met ratatouille en aardappelpuree met olijven

Raw cod fillet with and herbs on rustic wooden cutting board. Black background. Top view © Ondersteunend algemeen beeld dat geen deel uitmaakt van het recept.

Een stevige en voedzame maaltijd die je probleemloos klaarmaakt met dit recept.

Een stevige en voedzame maaltijd die je probleemloos klaarmaakt met dit recept.

Voor 4 personen

4 stukken kabeljauw van 200 g

1 kg aardappelen

1/4 l melk

olijfolie

groene olijven zonder pit

Ratatouille:

1 kleine courgette

1 aubergine, in stukken gesneden

1 ui, 2 teentjes knoflook

1/2 rode paprika, 1/2 groene of gele paprika in blokjes gesneden

3 geurige tomaten, ontveld en in vieren gesneden

3 el olijfolie

1 el tomatenpuree

rozemarijn

tijm

blaadjes van 4 takjes basilicum

Bereiding

1. Ratatouille: doe de stukken courgette en aubergine in een vergiet en strooi er zout over. Laat 20 minuten intrekken. Spoel de groenten af onder koud water en schud ze droog.

2. Bak de versneden ui en de uitgeperste knoflook in een diepe pan op een laag pitje tot de ui glazig is. Bak de tomatenpuree even mee. Voeg paprika, courgette en aubergine toe en schep even om. Bestrooi naar smaak met rozemarijn en tijm.

3. Laat het geheel 20 minuten sudderen onder deksel. Voeg de tomaat, zout en peper toe. Laat het geheel nog een halfuur stoven op zacht vuur. Voeg de blaadjes basilicum toe.

4. Pocheer of stoom de kabeljauw. Schil de aardappelen en kook gaar. Giet het kookvocht af, voeg melk toe, kruid met peper, zout en nootmuskaat en voeg een scheutje olijfolie toe. Pureer. Snijd de olijven in ringen en meng onder de puree. Dien de vis op met ratatouille en aardappelpuree.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content