Kabeljauw met ratatouille en aardappelpuree met olijven

14/06/11 om 08:33 - Bijgewerkt om 08:33

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 stukken kabeljauw van 200 g
  • 1 kg aardappelen
  • Â1/4 l melk
  • olijfolie
  • groene olijven zonder pit

Ratatouille :

  • 1 kleine courgette
  • 1 aubergine, in stukken gesneden
  • 1 ui, 2 teentjes knoflook
  • Â1/2 rode paprika, Â1/2 groene of gele paprika in blokjes gesneden
  • 3 geurige tomaten, ontveld en in vieren gesneden
  • 3 el olijfolie
  • 1 el tomatenpuree
  • rozemarijn
  • tijm
  • blaadjes van 4 takjes basilicum

Bereidingswijze

Ratatouille: doe de stukken courgette en aubergine in een vergiet en strooi er zout over. Laat 20 minuten intrekken. Spoel de groenten af onder koud water en schud ze droog.

Bak de versneden ui en de uitgeperste knoflook in een diepe pan op een laag pitje tot de ui glazig is. Bak de tomatenpuree even mee. Voeg paprika, courgette en aubergine toe en schep even om. Bestrooi naar smaak met rozemarijn en tijm.

Laat het geheel 20 minuten sudderen onder deksel. Voeg de tomaat, zout en peper toe. Laat het geheel nog een halfuur stoven op zacht vuur. Voeg de blaadjes basilicum toe.

Pocheer of stoom de kabeljauw. Schil de aardappelen en kook gaar. Giet het kookvocht af, voeg melk toe, kruid met peper, zout en nootmuskaat en voeg een scheutje olijfolie toe. Pureer. Snij de olijven in ringen en meng onder de puree. Dien de vis op met ratatouille en aardappelpuree.

Onze partners