Kabeljauw met preistoemp en garnalenboter

28/06/12 om 12:26 - Bijgewerkt om 12:26

Geef je waardering

Kabeljauw met preistoemp en garnalenboter

Ingrediënten

Voor 4:

  • 2 dl droge witte wijn
  • 4 sjalotten, gesnipperd
  • 175 g koude boter, in blokjes
  • 4 el gepelde Noordzeegarnalen
  • 1/2 bosje dille, fijngehakt
  • een flink mespunt folie of nootmuskaat
  • 4 kabeljauwfilets van 175 g elk
  • Olijfolie
  • VOOR DE PREISTOEMP
  • 1 prei
  • 2 el olie
  • 4 grote bloemige aardappelen
  • 50 g zachte boter
  • een scheut room
  • 2 tl grove mosterd
  • peper en zout

Bereidingswijze

Maak eerst de puree: snij de prei fijn en fruit in de olie. Hou apart. Schil de aardappelen en snij ze in stukken van gelijke grootte. Breng gezouten water aan de kook en kook de aardappelen gaar. Pureer ze nadien, samen met de resterende ingrediënten. Kruid met peper en zout. Schep er de prei onder en hou warm.

Kook de wijn en sjalotten samen in tot een kwart van hun volume. Zet het vuur lager en mix er de koude boter onder tot een gebonden saus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout. Schep er de garnalen, dille en folie of nootmuskaat onder. Hou warm. Bak de visfilets in olijfolie. Serveer met de preistoemp en nappeer met de garnalenboter.

Lees meer over:

Onze partners