Kabeljauw met pompoenpitpesto en pompoenpuree

14/06/11 om 09:34 - Bijgewerkt om 09:34

Geef je waardering

Kabeljauw met pompoenpitpesto en pompoenpuree

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 kleine kastanjepompoen
  • 1 dl olijfolie
  • 1/2 tl venkelzaadjes
  • pilipili
  • scheut room
  • 4 x 175 g kabeljauw met vel
  • olie van geroosterde pompoenpitten, voor de afwerking

Pesto:

  • 1 teen knoflook
  • 1/2 bosje tijm
  • geraspte schil van 1/2 citroen
  • 50 g geroosterde pompoenpitten
  • 6 el olijfolie
  • 1 el olie van geroosterde pompoenpitten
  • 25 g parmezaankaas

Bereidingswijze

Schil de pompoen, verwijder de pitten, snij in parten. Mix 1/2 dl olijfolie met de venkelzaadjes en pilipili naar smaak. Doe bij de pompoen, kruid met zout, bak 30 minuten in de oven op 180°C. Pureer met wat room, kruid en hou warm.

Mix de ingrediënten voor de pesto, behalve de olie en de kaas. Giet er al mixend de oliën in een straaltje bij tot de pesto gebonden is. Doe in een kom en spatel er de kaas door. Kruid naar smaak.

Bak de kabeljauw op het vel krokant in olijfolie. Schik de vis op de pompoenpuree. Werk af met pompoenpesto en een straaltje pompoenpitolie.

Lees meer over:

Onze partners