Kabeljauw met olijfolie

02/09/11 om 08:53 - Bijgewerkt om 08:53

Geef je waardering

Kabeljauw met olijfolie

Ingrediënten

  • 400 g kabeljauwfilet
  • 1 l olijfolie (extra vierge)
  • 1 el grof zeezout
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 blaadje laurier
  • peper van de molen

Bereidingswijze

Leg de kabeljauwfilet in een kookpot met dikke bodem. Overgiet met de olijfolie. Voeg hierbij de kruiden. Konfijt de vis gedurende 1 uur op laag vuur. Zorg ervoor dat de olie onder het kookpunt blijft. Schep de vis uit de olie in een vergiet met fijne draad. Laat enkele minuten uitlekken zodat het kookvocht van de vis drupt.

Giet voorzichtig de olie uit de pot. Laat het laatste in de pot zodat het kookvocht van de vis niet meekomt. Het is het kookvocht van de vis dat ervoor zorgt dat de vis vroegtijdig bederft. Schep de vis in potjes en overgiet met de olie. Zorg ervoor dat de vis mooi onderstaat. Sluit en laat afkoelen. Bewaar in de koelkast. De kabeljauw kan zo enkele weken bewaard worden.

Tip: lekker met toast en salade.

Lees meer over:

Onze partners