Kabeljauw met lente-ui, bieslook-notenolie en bleekselderij

2459333

Voor 4:

Kabeljauw met lente-ui, bieslook-notenolie en bleekselderij

Voor 4:

1 dl notenolie

1 dl zonnebloemolie

Ƃ1/2 bos bieslook

zout

4 plakjes kabeljauwfilet van 40 g elk

grofgemalen zwarte peper en zeezout

3 lente-uitjes

1 el water

peper

1 kleine bleekselderijstengel

Meng de noten- en de zonnebloemolie. Hak het bieslook fijn en mix in de olie, met flink wat zout. Giet door een zeef en giet op elk bord 2 tot 3 eetlepels. Leg daarop de plakjes kabeljauw en kruid met grofgemalen zwarte peper en zeezout. Laat zo 10 minuten marineren.

Hak de lente-uitjes fijn en mix met een eetlepel water tot een schuimige puree. Kruid met peper en zout en lepel over de vis. Snij de bleekselderij in dunne plakjes en verdeel over de vis. Werk af met een draai van de pepermolen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content