Kabeljauw met ham, asperges, tijm en aardappelpuree

09/06/11 om 18:02 - Bijgewerkt om 18:02

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 4 kabeljauwfilets van 180 gram elk
  • 4 eetlepels pesto
  • grofgemalen zwarte peper en zeezout
  • 6 takjes verse tijm
  • 150 gram sneetjes rauwe ham van 2 mm dik
  • olijfolie
  • 1 bot groene asperges
  • sap van 2 limoenen
  • een scheutje sojasaus
  • luchtige aardappelpuree

Bereidingswijze

Maak de kabeljauwfilets schoon en zorg ervoor dat alle vliezen zijn verwijderd. Die worden tijdens het garen immers taai en vlezig. Wrijf de vis in met pesto en kruid met peper en zout. Versnipper er de helft van de tijmblaadjes over en rol op in rauwe ham. Schik in een met olijfolie ingewreven schotel, leg er de rest van de takjes tijm op en bak gedurende 15 minuten in een oven van 200°C. Schil de asperges voor drie vierde en snijd ze schuin in stukken van 6 cm. Bak ze krokant in olijfolie, kruid met peper en zout en laat even uitlekken. Haal de vis uit de oven en de schotel. Deglaceer de schotel met het limoensap en een scheutje sojasaus. Roer goed los en kruid met peper. Schik eerst de puree op de borden en daarop de asperges. Verdeel er de in stukken gesneden vis over en werk af met de saus en takjes tijm.

Onze partners